Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Завдяки програмі «Бібліоміст» Харківська область вийшла на новий рівень інформатизації закладів культури

Завдяки програмі «Бібліоміст» Харківська область вийшла на новий рівень інформатизації закладів культури

Завдяки програмі «Бібліоміст» було подвоєно кількість комп'ютерів в установах культури Харківської області. Про це повідомив сьогодні в ході прес-конференції начальник управління культури і туризму Харківської облдержадміністрації Дмитро Кузнєцов. «У рамках програми «Бібліоміст» були не просто комп'ютеризовані бібліотеки. Завдяки їй ми вже вийшли на новий рівень, ми говоримо про інформатизацію закладів культури Харківської області», – підкреслив він.

За словами начальника управління, на базі районних бібліотек з підключенням до мережі Інтернет діють туристично-інформаційні пункти. Крім того, Інтернет зробив зв'язок з районами області більш оперативним: уже в тестовому режимі проведено кілька відеоконференцій з начальниками районних відділів культури. Це дозволяє заощадити кошти і час, які знадобилися б для приїзду представників районів до Харкова. Також у багатьох закладів культури з'явилися власні представництва в мережі Інтернет.

«Говорячи про інформатизацію, хочу сказати, що практично всі установи культури обласного підпорядкування вже мають свої сайти. Зокрема, буквально недавно був відкритий регіональний сайт дитячих бібліотек, який є методичним центром для усіх дитячих бібліотек Харківської області», – додав Дмитро Кузнєцов.

Теги