Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Близько 2000 відвідувачів зібрала виставка «Про гендер цікаво»

Близько 2000 відвідувачів зібрала виставка «Про гендер цікаво»

На виставці були представлені експонати першого та єдиного в Україні, на пострадянському просторі та у Східній Європі, ґендерного музею – Музею історії жіноцтва, історії жіночого та ґендерного руху. Художні та фотопроекти, панорами соціальних ролей, дитячі малюнки розповідали та демонстрували яким чином відбувається процес ґендерного конструювання в суспільстві, що таке ґендерні стереотипи, яку роль відігравали та відіграють жінки в історичному процесі, яким чином змінюються соціальні ролі жінок і чоловіків у сучасному суспільстві. Загалом виставку відвідали понад 2000 відвідувачів – студентів вищих навчальних закладів, вчителів, учнів загальноосвітніх навчальних закладів, державних службовців та широких кіл громадськості.

Ініціатор проведення виставки - Головне управління у справах сім’ї, молоді та спорту Харківської облдержадміністрації. Вона стала одним із інформаційно-просвітницьких заходів, що проводяться Головним управлінням та Харківським обласним гендерним ресурсним центром у напрямі реалізації державної ґендерної політики.

На базі виставки відбулось засідання робочої секції навчально - практичного семінару з питань створення Центрів ґендерної освіти у вищих навчальних закладах.