Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Вільчанська амбулаторія отримає сучасне стоматологічне та ультразвукове обладнання

Вільчанська амбулаторія отримає сучасне стоматологічне та ультразвукове обладнання

Сьогодні під час прес-конференції заступник голови Харківської облдержадміністрації Ігор Шурма розповів про зміни, які чекають медичну сферу смт Вільча Вовчанського району. Він нагадав, що Вільча – це особливий населений пункт. Там мешкають люди, постраждалі від аварії на Чорнобильскій АЕС, які у вересні відсвяткують 20-річчя свого переселення. За словами Ігоря Шурми, багатьом з них стан здоров’я не дозволяє працювати, вони живуть виключно за рахунок тих пенсій, які отримують на сьогоднішній день. «Дуже багато залежить від того, наскільки ми адекватно будемо реагувати на виклики сьогодення в медико-соціальній і гуманітарній сфері в селі Вільча. Це дуже важливо, оскільки ростуть діти, живуть дорослі люди, і всі вони повинні мати гарантоване право на обслуговування», – підкреслив заступник губернатора.

Він повідомив, що у селі є непогана амбулаторія достатньо великої площі. Після ознайомлення з роботою цієї установи, було ухвалено рішення забезпечити її сучасним медичним обладнанням. Зокрема, працівники амбулаторії отримають ультразвуковий апарат нового покоління, буде встановлене нове стоматологічне обладнання і зміцнена матеріально-технічна базу лабораторії.

Також у Вільчанській амбулаторії планується розмістити пункт швидкої допомоги, що дозволить у разі потреби вдвічі швидше доставляти людей до центральної районної лікарні. 

«Однозначно буде збільшено ліміт на зубопротезування, яке проводиться у Вовчанському районі, оскільки там розташований міжрайонний стоматологічний центр. Крім того, ми збільшимо квоту місць для проходження лікування у диспансері радіаційного захисту у Харкові. Сьогодні кожен місяць майже 30 осіб їде на обстеження і лікування до диспансеру. Ми плануємо довести їх кількість до 40-50 осіб щомісячно», – повідомив Ігор Шурма.

За його словами, всі заплановані заходи планується виконати протягом 2012 року.

Довідка.
Cелищна амбулаторія загальної практики – сімейної медицини смт Вільча обслуговує 1859 жителів, в тому числі 1103 осіб, постраждалих від аварії на Чорнобильскій АЕС, які проживають у селищі. Зокрема, серед жителів Вільчі 128 ліквідаторів аварії, 681 потерпілих, 11 евакуйованих та 283 дітей. Показник загальної захворюваності серед постраждалих від аварії на Чорнобильській АЕС перевищує аналогічний показник серед загального населення в 2,5 рази.

 

Теги