Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

З 26 січня в Харківській області було госпіталізовано 103 людини з переохолодженням та обмороженнями

З 26 січня в Харківській області було госпіталізовано 103 людини з переохолодженням та обмороженнями

Як повідомив сьогодні в ході брифінгу заступник голови ХОДА Ігор Шурма, з 26 січня, коли на Харківщині було зафіксовано різке зниження температури, в медичні заклади області з переохолодженням та обмороженнями звернулася 121 особа. 103 з них були госпіталізовані. Летальних випадків не було. «Станом на сьогодні серед тих людей, яких госпіталізували в наші медичні установи, не зафіксовано смертельних випадків. Але є кілька дуже складних випадків на даний момент, і як ці люди перенесуть лікування, важко сказати», - повідомив заступник глави області.

За словами Ігоря Шурми, значну частину навантаження по роботі з людьми, постраждалими від морозів, взяла на себе «швидка допомога», оскільки багато постраждалих надійшли із сільських районів. У той же час 98% з усіх госпіталізованих перед виходом на вулицю вживали алкоголь.

«Категорично забороняється вживати алкоголь під час морозів. Але те, що показала статистика, говорить про те, що або ми змогли достукатися до людей, говорячи про це, або вони діяли, керуючись якимись своїми принципами», - зазначив Ігор Шурма.