Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

На кількість і якість отриманого врожаю впливає багато факторів

На кількість і якість отриманого врожаю впливає багато факторів

Про це в ефірі програми «Час влади» на обласному телебаченні сказав голова Харківської обласної державної адміністрації Михайло Добкін. «На сьогоднішній момент сільськогосподарські країни світу не мають технологій, які б дозволяли їм не залежати від погодних умов. Відвідуючи райони Харківської області, я неодноразово приділяв увагу успішним сільгосппідприємствам. Перш за все, мене цікавило - за рахунок чого успішні підприємства в рівних погодних умовах з неуспішними можуть досягати високих результатів і отримувати високі врожаї. Що тут: технологія, особливі знання чи спеціальна техніка? Перш за все, як і скрізь, в основі успіху лежить дуже важка праця. На тлі складного 2010 року для сільського господарства нашого регіону, коли середня врожайність по зернових в регіоні була не вище 16 ц з га, деякі господарства не могли зібрати і 10 ц. Але, при цьому, у нас в регіоні були підприємства, які збирали 50 ц з га. Тому тут необхідно не сподіватися тільки на Господа Бога і на хорошу погоду. Тут потрібно ще з розумом підходити до вибору компаній, які поставляють все необхідне для того, щоб урожай якнайкраще був захищений», - зазначив Михайло Добкін.