Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Ситуація у Зміївському районі перебуває під постійним контролем обласного оперативного штабу

Ситуація у Зміївському районі перебуває під постійним контролем обласного оперативного штабу

Як повідомив голова обласного оперативного штабу – перший заступник голови обласної державної адміністрації Валентин Дулуб, 2 лютого о 21:20 сталась пожежа на електричній трансформаторній підстанції ПС-110/6 кВт насосна ПХК Геївка потужністю 10Квт в с. Геївка Зміївського району. Внаслідок пожежі знеструмлені 4 населених пункти: с. Геївка, с. Суха Гомольша, с. Нижній Бишкин і с. Черкаський Бишкин із загальною чисельністю мешканців 977 осіб (394 домоволодіння) та Нижньобишкинська ЗОШ 1-3 ступенів. Постраждалих під час пожежі немає.

За словами голови штабу, пожежа ліквідована о 22:20, але за оцінками фахівців АК «Харківобленерго» електрична трансформаторна підстанція відновленню не підлягає і потребує заміни. 

«Для відновлення електропостачання необхідно збудувати електричну підстанцію блочно-модульного типу 35/6 кВ з трансформатором 4 мВА та лінії ПЛ-6 кВ протяжністю 500 метрів. Орієнтовна вартість робіт складає 2,9 млн.грн. Роботи з будівництва трансформаторної підстанції розпочаті та здійснюється підвіз необхідних комплектуючих матеріалів. Будівництво буде виконано силами АК "Харківобленерго"», – повідомив Валентин Дулуб.

Станом на 9:00 3 лютого силами МНС та військовою частиною розгорнуто 4 пункти обігріву населення, де забезпечено 3-х разове харчування. Головами сільських рад та депутатами проведено обхід мешканців з метою виявлення інших незручностей та проблем, пов’язаних з природою, та доведена інформація щодо виникнення зазначеної ситуації. Для життєзабезпечення населення в Зміївський район направлено 8 пересувних дизельних електростанцій. 

В зв’язку з морозами заняття у Нижньобишкинській школі призупинені. Для підтримання системи опалення та електропостачання школи використовується дизель – генератор.

«Ситуація перебуває під постійним контролем Зміївської райдержадміністрації та обласного оперативного штабу. Населення послугами газопостачання та теплопостачання забезпечено», – підкреслив Валентин Дулуб.

Теги