Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Михайло Добкін ознайомився з роботою пунктів обігріву у Вовчанському районі (оновлено)

Михайло Добкін ознайомився з роботою пунктів обігріву у Вовчанському районі (оновлено)

Сьогодні під час робочої поїздки голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін ознайомився з роботою пунктів обігріву у Вовчанському районі. Як поінформували співробітники пункту, протягом доби по допомогу звертається у середньому 12 людей. Протягом сьогоднішнього дня пункт обігріву відвідало 18 осіб. Михайло Добкін зазначив, що в Харківській області згідно з планом дислокації розгорнуті всі заплановані пункти обігріву. «Специфіка така, що здебільшого люди без певного місця проживання концентруються в Харкові, і пункти, що знаходяться там, користуються підвищеним попитом. У сільській місцевості люди також звертаються по допомогу, але в набагато меншій кількості. Враховуючи, що навіть одне врятоване життя варте того, щоб проводити цю роботу, пункти обігріву працюватимуть до закінчення морозів», – підкреслив він.

Також губернатор повідомив, що в області вживаються заходи з виявлення людей, що потребують допомоги: «Наші шляховики за своєю ініціативою створили бригади, які курсують по основних магістралях області і надають допомогу водіям, автомобілі яких зламалися. Вчора вночі така допомога була надана 3-м автомобілістам, сьогодні - 5-м. У той же час співробітники міліції та МНС патрулюють вулиці і перевіряють місця, де можуть перебувати люди, яким необхідна допомога».

Довідка.
Відповідно до наказу Міністерства соціальної політики України облдержадміністрацією та райдержадміністраціями розроблено плани заходів з соціального захисту бездомних громадян та осіб, звільнених з місць позбавлення волі, в зимовий період. План відповідних заходів ХОДА затверджено розпорядженням голови облдержадміністрації №680 від 25 листопада 2011 року.
В усіх районах Харківської області установлені намети для обігріву бездомних та роздачі одягу та гарячої їжі. Вони розташовані в місцях, де найчастіше перебувають такі громадяни, зокрема біля вокзалів та автостанцій. На даний момент в області працює 92 таких пункти.