Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

У с. Новоолександрівка Вовчанського району відкрита реконструйована амбулаторія сімейного лікаря

У с. Новоолександрівка Вовчанського району відкрита реконструйована амбулаторія сімейного лікаря

Сьогодні голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін, заступник голови ХОДА Ігор Шурма та перший заступник голови Харківської голови облради Олена Олешко взяли участь у відкритті реконструйованої амбулаторії сімейного лікаря у с. Новоолександрівка Вовчанського району.

Як повідомив Ігор Шурма, будівля амбулаторії ЗПСМ с. Новоолександрівка була побудована в 1985 році за проектом фельдшерсько-акушерського пункту з квартирою для медичного працівника. У 2004 році ФАП був реорганізований в лікарську амбулаторію загальної практики – сімейної медицини. У зв’язку з тривалою експлуатацією без поточного ремонту будівля колишнього ФАПу потребувала проведення капітальних ремонтних робіт, а її реальний технічний стан зумовив тимчасове переведення медичного підрозділу в інше приміщення.

З метою відновлення будівлі була виготовлена кошторисна документація на капітальний ремонт загальною вартістю 299,9 тис. грн. В будівлі замінена підлога, відремонтована покрівля, встановлені нові вікна та двері, замінені системи тепло-, водо-, електропостачання. Медичний заклад обладнаний електрокардіографом і системою дистанційної передачі електрокардіограм «Телекард».

Михайло Добкін вручив керівництву амбулаторії сертифікат на отримання нового медичного обладнання та товарів медичного призначення на загальну суму майже 50 тис. грн.

Теги