Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Михайло Добкін опікується проблемами чорнобильців, що мешкають у Харківській області

Михайло Добкін опікується проблемами чорнобильців, що мешкають у Харківській області

Під час робочої поїздки до Вовчанського району голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін відвідав смт Вільча та оглянув селищну амбулаторію загальної практики – сімейної медицини. Медичний заклад обслуговує 1859 жителів, в тому числі 1103 осіб, постраждалих від аварії на Чорнобильскій АЕС, які проживають у селищі. Зокрема, серед жителів Вільчі 128 ліквідаторів аварії, 681 потерпілих, 11 евакуйованих та 283 дітей. Показник загальної захворюваності серед постраждалих від аварії на Чорнобильській АЕС перевищує аналогічний показник серед загального населення в 2,5 рази.

Михайло Добкін зазначив, що під час візиту має намір визначити коло тих проблем, які особливо хвилюють місцевих жителів, з’ясувати, що в першу чергу їм необхідно, і допомогти у вирішенні болючих питань.

В амбулаторії функціонують кабінети сімейного лікаря, стоматолога, функціональної діагностики, фізіотерапевтичний та акушерсько-гінекологічний кабінети, клінічна лабораторія та стерилізаційна. Основні приміщення амбулаторії перебувають у відносно задовільному стані, але внаслідок тривалої експлуатації потребують капітального ремонту.

Теги