Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

У Харківській області збільшилася кількість підприємців

У Харківській області збільшилася кількість підприємців

«За підсумками 2011 року в Україні свою реєстрацію ліквідували 245 тис. 83 підприємства, подали заяви на реєстрацію 176 тис. 728 осіб. Чистий відтік у масштабах країни близько 70 тис. осіб. Харківська область - одна з семи областей України, де зареєстровано приріст суб'єктів підприємницької діяльності на 501 особу», - повідомив в ході прес-конференції заступник голови ХОДА Юрій Сапронов.

Сприяє розвитку бізнесу в регіоні Харківський регіональний фонд підтримки підприємництва (директор Денис Ткачов), який є одним з основних виконавців Програми сприяння розвитку малого підприємництва в Харківській області на 2011-2015 роки.

За словами Юрія Сапронова, у 2011 році Фондом було проведено конкурс на отримання безвідсоткових мікрокредитів для реалізації бізнес-планів із загальним бюджетом близько 700 тис. грн., Проведено 41 захід для підприємців Харкова та області, в тому числі 18 відкритих навчальних семінарів із залученням фахівців державних і комерційних структур, відео-інтернет-семінар «Нові правила спрощеної системи оподаткування», три зустрічі у форматі «Лабораторія успіху».