Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Анатолій Близнюк високо оцінив готовність всіх служб Харківської області до роботи в умовах низьких температур

Анатолій Близнюк високо оцінив готовність всіх служб Харківської області до роботи в умовах низьких температур

Сьогодні відбулася всеукраїнська селекторна нарада під головуванням першого віце-прем’єр-міністра України Андрія Клюєва. Під час наради розглядалося питання забезпечення життєдіяльності в зв’язку з погіршенням погодних умов. У нараді взяли участь Міністр регіонального розвитку, будівництва і ЖКГ Анатолій Близнюк, який перебуває з робочою поїздкою в Харківській області, голова ХОДА Михайло Добкін, голова обласної ради Сергій Чернов, заступники голови ХОДА, керівники структурних підрозділів, комунальних підприємств та ін.

Як повідомив Андрій Клюєв, за прогнозами гідрометеоцентру протягом наступних 10 днів очікується дуже холодна, переважно без опадів погода. Мінімальна температура повітря досягатиме вночі 26 градусів морозу, у східних, центральних та північних областях 1-5 лютого можливе пониження температури до 33 градусів морозу. Послаблення морозів та короткочасний сніг за попередніми розрахунками очікується після 7 лютого.

«В таких складних умовах необхідно забезпечити безперебійну роботу усіх галузей і сфер економіки, щоб забезпечити життєдіяльність країни. Це стосується постачання тепла, електроенергії, газу, води, забезпечення продуктами харчування, роботи транспортних засобів, надання медичної допомоги тощо», - підкреслив Андрій Клюєв. Під час селекторної наради він дав низку відповідних доручень. Зокрема, Міністерству освіти і науки, молоді та спорту доручено ввести канікули в загальноосвітніх навчальних закладах з 30 січня у разі зниження температури до мінус 20 град.

Під час наради Анатолій Близнюк високо оцінив готовність всіх служб Харківської області до роботи в умовах низьких температур і зазначив, що в області створені всі умови для забезпечення нормальної життєдіяльності.