Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Вікторія Маренич розповіла про гостей IV кінофестивалю «Харьковская сирень»

Вікторія Маренич розповіла про гостей IV кінофестивалю «Харьковская сирень»

Сьогодні під час прес-конференції начальник управління у справах преси та інформації Харківської облдержадміністрації Вікторія Маренич назвала ряд гостей IV Міжнародного фестивалю короткометражних фільмів «Харьковская сирень». За її словами, на фестивалі будуть гості з Франції, США, Польщі, України та Росії. Зокрема, як завжди дуже вагомою буде французька гілка «Харьковской сирени» – зараз ведеться робота в цьому напрямку і розглядається безліч варіантів. Попередньо Вікторія Маренич повідомила, що розглядаються кандидатури 3 французів, у тому числі – однієї жінки.

«Як тільки я, як співголова оргкомітету фестивалю, поставлю свій підпис під документами, я зможу назвати прізвища. А до того я не можу говорити – це їх умова. Не можна назвати гостей до того, як буде укладено агентську угоду, і це дуже серйозний правовий момент», – зазначила вона.

Також в травні Харків чекає гостей зі США: почесними гостями IV Міжнародного кінофестивалю стануть радянський, американський і російський актор Родіон Рафаїлович Нахапетов, уродженець Дніпропетровської області, і його дружина Наталя Шляпнікофф.

«Це блискуча творча неординарна людина  – і актор, і режисер, і сценарист з дивовижною життєвою історією і творчою біографією. На сьогоднішній день вони з дружиною активно працюють в Голлівуді, у них є своя студія. Я впевнена, що майстер-клас, який проведуть наші гості з-за океану, запам'ятається гостям фестивалю надовго», – заявила начальник управління.

На фестиваль запрошений ще один представник Голлівуду – майстер зі спецефектів Євген Шамаевич Мамут. У 1972 році він закінчив Харківський політехнічний інститут, а в 1978 – емігрував до США. Це володар «Оскара» за створення спецефектів до фільму «Хижак», в 1999 році працював над створенням спецефектів до фільму «Матриця», в 2002 році відкрив музей і галерею комп'ютерних зйомок і образотворчого мистецтва.

Євген Мамут приїде разом з дружиною Іриною Борисовою, яка довгий час працювала художником-постановником в Харківському театрі ляльок, де і зараз йде багато її постановок. Ірина Борисова також дасть майстер-клас для гостей фестивалю.