Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

IV міжнародний кінофестиваль «Харьковская сирень» відбудеться з 10 по 13 травня

IV міжнародний кінофестиваль «Харьковская сирень» відбудеться з 10 по 13 травня

Як повідомила сьогодні на прес-конференції начальник управління у справах преси та інформації Харківської облдержадміністрації, співголова кінофестивалю «Харьковская сирень» Вікторія Маренич, IV міжнародний кінофестиваль короткометражних фільмів «Харьковская сирень» відбудеться з 10 по 13 травня. «Зараз ми активно доопрацьовуємо положення про фестиваль. У нього будуть внесені деякі зміни. По-перше, склад журі фестивалю буде змінюватися щорічно. По-друге, у конкурсних показах не зможуть взяти участь фільми, які виготовлені і надані студентами або родичами членів журі. Це наша позиція. Усі, хто братиме участь, повинні знаходитися в рівних умовах. Ми оцінюємо не школи і не прізвища майстрів, які є вчителями учасників, ми оцінюємо в першу чергу роботи», - підкреслила Вікторія Маренич.

Вона також повідомила, що тепер покази конкурсних робіт будуть проводитися тільки в кінотеатрі ім. Довженка. «Після них буде проводитися обговорення робіт. Гості та члени журі, які зможуть відвідати покази, будуть давати рекомендації молодим учасникам.Такий свого роду майстер-клас буде дуже корисний і важливий для початківців кінематографістів», - зазначила Вікторія Маренич.

Відкриття та закриття фестивалю планується провести в Палаці студентів Національного університету «Юридична академія ім. Ярослава Мудрого».