Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

У Харківській області надається підтримка підприємствам і організаціям, які переходять на альтернативні джерела енергії

У Харківській області надається підтримка підприємствам і організаціям, які переходять на альтернативні джерела енергії

На Харківщині, як і в цілому по Україні, особлива увага приділяється питанням енергозбереження. Як наголосив 25 січня в ході традиційного спілкування з журналістами «Чай з губернатором» голова ХОДА Михайло Добкін, в області всіляко заохочуються підприємства та організації, які з метою економії переходять на альтернативні джерела енергії.

«Сьогодні багато керівників районів Харківської області при формуванні фінансування об'єктів соціальної, гуманітарної сфери і житлово-комунального господарства висловлюють бажання застосовувати альтернативні види палива. Зокрема, якщо мова йде про ремонт котелень у школах, лікарнях, дошкільних навчальних закладах, то там, де є така можливість, хочуть або опалювати тріскою, або переводити на спеціальні брикети, які теж виготовляють з відходів деревообробки.

Я тільки підтримую такі наміри, і ми будемо фінансувати з наявних в обласному бюджеті коштів саме такі підходи, тому що сьогодні дійсно треба все рахувати», - підкреслив глава області.

За його словами, на даний момент на Харківщині розробляється проект закону, який передбачатиме премії трудовим колективам, які зуміли істотно скоротити споживання електричної або теплової енергії. Крім того, розглядається можливість про переведення ряду ТЕЦ на вугілля, що дозволить щорічно економити значні кошти з державного та місцевих бюджетів.