Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

24 січня Україна тепло зустріла своїх юних олімпійців, не зважаючи на морозну погоду

24 січня Україна тепло зустріла своїх юних олімпійців, не зважаючи на морозну погоду

 Привітати юнацьку олімпійську збірну з успішним виступом на І зимових Юнацьких Олімпійських іграх в Інсбруку, до зали офіційних делегацій міжнародного аеропорту "Бориспіль" прибули:

перший віце-президент НОК, голова Державної служби молоді та спорту Равіль Сафіуллін, генеральний секретар НОК Володимир Геращенко, президент Федерації фігурного катання на ковзанах Людмила Супрун, представники регіональних відділень НОК, спортивних федерацій, фізкультурно-спортивних товариств, батьки та друзі.
Від імені президента України Віктора Януковича, юних спортсменів привітали з успіхом та подякували за те, що своїми спортивними досягненнями вони прославляють Україну на міжнародній арені.

Харківських спортсменів, на рахунку яких  дві з трьох медалей збірної України, зустріла делегація на чолі із заступником начальника Головного управління у справах сім'ї молоді та спорту ХОДА Сергієм Христоєвим та виконавчим директором Харківського обласного відділення НОК України Сергієм Душиним, заступником директора з учбово-спортивної роботи ШВСМ  Сергієм Призом.
Спортсмени були зворушені такою турботою і зізналися, що така зустріч стала для них приємним сюрпризом.

Свої імена в історію українського і світового спорту відтепер і назавжди вписали 23 українські спортсмени, що прийняли участь на Олімпіаді в Інсбруку, але окрему графу заповнили четверо призерів. Першу срібну медаль для України завоював танцювальний дует харківських фігуристів Максим Нікітін та Олександра Назарова, друге срібло країні приніс київський фігурист Ярослав Паніот, третя срібна медаль належить харківській представниці шорт-треку Марії Долгополовій.