Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Михайло Добкін зустрівся з новопризначеним Генеральним консулом Російської Федерації у Харкові Сергієм Семеновим

Михайло Добкін зустрівся з новопризначеним Генеральним консулом Російської Федерації у Харкові Сергієм Семеновим

Сьогодні відбулася зустріч голови ХОДА Михайла Добкіна з новопризначеним Генеральним консулом Російської Федерації в Харкові Сергієм Семеновим. У зустрічі також взяли участь голова Харківської обласної ради Сергій Чернов, заступник голови ХОДА Юрій Сапронов, екс-Генеральний консул Російської Федерації в Харкові Всеволод Філіпп, а також начальник Головного управління зовнішньоекономічних зв'язків та міжнародних відносин ХОДА Анатолій Педешко.

У ході зустрічі Михайло Добкін відзначив високу ефективність, з якою Генеральне консульство Російської Федерації в Харкові працювало в останні роки, а також висловив надію на подальше зміцнення економічних і гуманітарних зв'язків між Харківщиною і Російською Федерацією.

«Я не сумніваюся, що ви дуже швидко освоїтеся. У нас багато нереалізованих задумів, зокрема, нам багато належить зробити для повернення втрачених кооперативних зв'язків між нашими підприємствами, оскільки я бачу найперспективніший ринок для харківської продукції саме в Російській Федерації. Тому нам потрібно буде зробити дуже багато для того, щоб переміщення товарів через кордон було не таким складним і зарегульованим, яким воно є сьогодні. Я простягаю вам руку і пропоную без розкачки включатися в усі процеси. У нас дуже теплі дружні відносини з консульством, я думаю, що ви внесете свою частку в подальші успіхи», - з такими словами глава області звернувся до Сергія Семенова.

У свою чергу новопризначений Генеральний консул підкреслив, що докладе максимальних зусиль зі свого боку для зміцнення дружніх зв'язків між українським і російським народами.

«Я дуже задоволений, що потрапив в регіон, який має якнайтісніші зв'язки з Російською Федерацією, з нашими областями. Я відчув, що у влади міста і області контакт з консульством дуже тісний, тому ми продовжимо нашу співпрацю і всі повноваження і можливості будемо використовувати на повну силу. В моїй особі ви знайдете партнера і помічника в наших спільних справах. Ми ратуємо за те, щоб максимально сприяти зближенню наших народів, адже вони у нас близькі, пов'язані як історією, так і сімейними узами», - підкреслив Сергій Семенов.