Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

У 2012 році за рахунок коштів обласного екологічного фонду буде продовжено будівництво очисних споруд, ліквідацію пестицидів та придбання спецтехніки

У 2012 році за рахунок коштів обласного екологічного фонду буде продовжено будівництво очисних споруд, ліквідацію пестицидів та придбання спецтехніки

У місцевих бюджетах Харківської області на 2012 рік на охорону природно-навколишнього середовища передбачені видатки в загальній сумі 55 млн. грн., в обласному бюджеті – 15,8 млн. грн. Крім цього, 19,4 млн. грн. передбачені на оплату заборгованості за вже виконані в 2011 році роботи. Про це повідомив сьогодні в ефірі програми «Ранковий ексклюзив» перший заступник голови ХОДА Валентин Дулуб.

За його словами, в 2012 році пріоритетними напрямками використання коштів обласного екологічного фонду будуть продовження будівництва очисних споруд по Харківській області, забезпечення районів області спеціалізованою технікою для вивозу побутових відходів, а також ліквідацію отрутохімікатів та непридатних пестицидів, які накопичились в сільськогосподарських підприємствах області.

«На особистих прийомах громадян в районах області я чую багато зауважень з питань житлово-комунального господарства і, в першу чергу, це відсутність машин для вивозу сміття, асенізаторських машин, сміттєвих баків і таке інше. Тому всі кошти із охоронного екологічного фонду ми направляємо на цілі, зазначені в програмі, продовжимо будівництво очисних споруд. Ми розуміємо, тут потрібно багато коштів, але я думаю, що з підтримкою державного бюджету ми ці роботи виконаємо», – підкреслив Валентин Дулуб.