Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

У кінотеатрі «Боммер» планується створити культурний центр молоді

У кінотеатрі «Боммер» планується створити культурний центр молоді

У 2012 році в кінотеатрі «Боммер» планується створити культурний центр молоді   – таке завдання поставлено перед Центром молоді Харківської облдержадміністрації та керівництвом кінотеатру. Про це повідомив сьогодні на прес-конференції заступник голови Харківської облдержадміністрації Євген Савін. «Наше завдання – створити місце для зустрічей молоді з різними цікавими людьми. У «Боммері» є невеликий зал на 100 місць, куди зможе прийти і губернатор, і всі заїжджі гості, з якими молоді було б цікаво зустрітися в камерній обстановці, – зазначив він. – Є також ідея створити там кінобібліотеку, кафе і зробити «Боммер» місцем, де могла б розвиватися і спілкуватися наша молодь».

За словами Євгена Савіна, для цього необхідно провести реставрацію кінотеатру, реконструювати опалення і зробити досить комфортним зал. На ремонт системи опалення в Програмі соціально-економічного розвитку області на 2012 рік закладено 500 тис. грн.

Заступник губернатора наголосив, що обов'язкова умова – збереження самого кінотеатру і показ кінострічок, іноді досить специфічних. Зокрема, в кінотеатрі «Боммер» планується демонструвати кінострічки з колекції комунального підприємства «Харківкіно».

«Цього року я познайомився з таким підприємством, як ХОКП «Харківкіно», яке має величезну кінотеку. Сьогодні ми спільно відпрацьовуємо програму з показу фільмів, які є і за які не потрібно платити великих грошей для демонстрації. Ці фільми цікаві самі по собі», – підкреслив Євген Савін.