Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

У Харківській області обладнано 108 точок для забезпечення людей гарячим харчуванням і теплим одягом на час холодів

У Харківській області обладнано 108 точок для забезпечення людей гарячим харчуванням і теплим одягом на час холодів

Як повідомив сьогодні в ході прес-конференції заступник голови ХОДА Ігор Шурма, в Харківській області вже обладнано 108 точок, де люди без певного місця проживання під час холодів можуть отримати гарячу їжу та теплий одяг. Інформація про їх розташування поширювалася в місцях масових скупчень людей за допомогою друкованих повідомлень.

«Коли ми отримали попередження про настання низьких температур, нами були розіслані попередження в усі мерії та РДА з вимогою організувати пункти з надання гарячої їжі, теплових умов і теплого одягу для людей, які можуть страждати від низьких температур. На сьогоднішній день в Харківській області є 108 таких точок. Оскільки від низьких температур завжди найбільше страждають люди без певного місця проживання, а їх завжди більше концентрується в мегаполісах, то найбільше таких пунктів у Харкові та районних центрах», - повідомив Ігор Шурма.

За його словами, завдяки увазі до цього питання в попередній зимовий сезон, кількість загиблих від сильних холодів значно знизилася.

«За статистикою в 2010 році в Харківській області від низьких температур загинули 26 людей, в 2011 році їх було 10. Ви знаєте, як багато уваги приділялося такій формі роботи з цими людьми. Цього року в нас, на жаль, є один летальний випадок, загалом же в Харківській області з питань обмороження в медичні установи звернулися 4 особи. Всі вони були в нетверезому стані», - повідомив заступник керівника області.