Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

У 2012 році буде відкрито 5 нових операційних у лікарнях Харківської області

У 2012 році буде відкрито 5 нових операційних у лікарнях Харківської області

На Харківщині в рамках зміцнення матеріально-технічної бази медичних установ виконано величезну роботу з переоснащення операційних і реанімаційних блоків. Як наголосив сьогодні в ході прес-конференції заступник голови ХОДА Ігор Шурма, в 2012 році роботу в цьому напрямку буде продовжено.

«Операційні блоки, які у нас є в ЦРЛ Мерефи, Чугуєва, Куп'янська, Валок і Вовчанська, ні в чому не поступаються операційному блоку обласної лікарні. На цей рік ми плануємо ще 5 операційних в Ізюмі, Балаклії, Лозовій, Богодухові та Дергачах, і таким чином ми повністю закриємо тему створення таких умов у міжрайонних центрах, щоб на базі медичних установ другого рівня можна було надавати третій рівень медичної допомоги. Крім того, операційна аналогічної якості у нас буде в обласному госпіталі інвалідів, а також в обласній станції переливання крові», - повідомив Ігор Шурма.

За його словами, в 2013 році планується особливу увагу приділити зміцненню матеріально-технічної бази пологових відділень міжрайонних медичних центрів.