Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Робота Територіальної державної інспекції праці у Харківській області визнана однією з найкращих в Україні

Робота Територіальної державної інспекції праці у Харківській області визнана однією з найкращих в Україні

Як повідомив заступник голови Харківської облдержадміністрації Ігор Шурма, робота територіальної державної інспекції праці у Харківській області визнана однієї з кращих в Україні. Зокрема, Харківська територіальна інспекція має одні з найкращих показників з перевірок підприємств-боржників із виплати зарплати, накладання штрафних санкцій та винесення постанов. Ігор Шурма також підкреслив, що суттєве зниження суми заборгованості із зарплати на Харківщині – це результат ефективної роботи, в тому числі, і Територіальної державної інспекції праці у Харківській області. Він нагадав, що за підсумками 2011 року заборгованість із зарплати на підприємствах Харківської області зменшилася на 39,2 млн.грн. (30,7%) і склала 88,6 млн.грн.

Довідка. У 2011 році державними інспекторами праці територіальних державних інспекцій праці проведено близько 40 тис. перевірок додержання законодавства про працю на більше 32 тис. підприємств, установ і організацій. За результатами перевірок складено та передано до суду майже 27 тис. протоколів про адміністративні правопорушення, з них по майже 23 тисяч судами винесені рішення, з яких з накладанням штрафних санкцій – більше 17 тис. До адміністративної відповідальності притягнуто майже 31 тис. керівників підприємств-порушників законодавства про працю.

Крім того, проведено майже 7 тис. перевірок на більше 4,7 тис. підприємств-боржників із зарплати. За результатами перевірок складено та передано до суду більше 4,2 тис. протоколів про адміністративні правопорушення, з них по більше 3,4 тис. судами винесені рішення, з яких з накладанням штрафних санкцій – більше 2,7 тис. на суму 1,2 млн.грн. загалом до адміністративної відповідальності притягнуто більше 5,7 тис. посадових осіб підприємств-боржників. Загальна сума накладених судами та державними інспекторами праці штрафних санкцій складає 2,7 млн.грн.