Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Визначено 16 земельних ділянок під будівництво доступного житла для мешканців Харкова та області

Визначено 16 земельних ділянок під будівництво доступного житла для мешканців Харкова та області

У 2011 році на реалізацію «Регіональної програми будівництва (придбання) доступного житла на 2010-2017 роки» в Харківській області з державного бюджету було виділено 4,2 млн. грн., придбано та передано черговикам 56 квартир загальною площею 2,86 тис.кв.м (у 2010 році - 36 квартир площею 1,9 тис.кв.м) - темп росту склав 155%. Про це заявив сьогодні в ході прес-конференції перший заступник голови ХОДА Валентин Дулуб. Сьогодні керівництво області готується до реалізації вже другого етапу програми, а саме будівництва доступного житла «з нуля». Під нього на території Харківської області визначено 16 земельних ділянок загальною площею 50 га.

«Ми плануємо в 2012 році виділити на фінансування даної програми 10 млн. грн. з обласного бюджету, а також займаємося пошуком інвесторів, зацікавлених у забудові цих земельних ділянок.Сьогодні бажання брати участь в будівництві доступного житла висловила більшість членів Асоціації регіонального будівництва, в яку входять практично всі забудовники м.Харкова та області. Серед них трест «Житлобуд-2», будівельна компанія «Клас» та інші.
На цей рік нами заплановано проведення цілої низки заходів з реалізації пілотного проекту будівництва доступного житла на Роганському житловому масиві», - зазначив Валентин Дулуб.