Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

До Євро-2012 Харківську область буде повністю очищено від пестицидів

До Євро-2012 Харківську область буде повністю очищено від пестицидів

Як повідомив сьогодні в ході прес-конференції перший заступник голови ХОДА Валентин Дулуб, в 2011 році з території Харківської області було вивезено 715 тонн пестицидів та непридатних до вживання отрутохімікатів. На даний момент на Харківщині залишилося 55 тонн пестицидів, які будуть вивезені на утилізацію вже найближчим часом.

«Ми вивезли в 2011 році за рахунок коштів обласного бюджету 232,8 тонни непридатних пестицидів і отрутохімікатів, а також за рахунок коштів Міністерства екології та природних ресурсів 482,2 тонни. Сьогодні з 18 районів Харківської області, де знаходилася найбільша кількість пестицидів, повністю очищено 11 районів», - повідомив Валентин Дулуб.

За його словами, повністю очистити область від пестицидів вже в 2011 році не вдалося через неточності, які були допущені при інвентаризації в ряді районів.

«Через неточності в інвентаризації нам не вистачило виділених коштів, щоб вивезти всі пестициди на утилізацію до Польщі. Але на даний момент нами досягнуто домовленості про те, що в порядку співфінансування з обласного та державного екологічного фондів спільними зусиллями в 2012 році ми вивеземо 55 тонн пестицидів, що залишилися на Харківщині. Вони вже упаковані, складені і готові до вивезення. Навесні ми їх вивеземо, і до Євро-2012 Харківську область буде повністю очищено від пестицидів», - підкреслив Валентин Дулуб.