Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

У 2011 році на реалізацію програми «Питна вода Харківської області» було витрачено 21,5 млн. грн.

У 2011 році на реалізацію програми «Питна вода Харківської області» було витрачено 21,5 млн. грн.

У 2011 році в рамках програми «Питна вода Харківської області», розробленої на 2006-2020 роки, за рахунок державного та обласного бюджетів були виконані роботи на суму 21,5 млн. грн. Про це повідомив сьогодні в ході прес-конференції перший заступник голови Харківської облдержадміністрації Валентин Дулуб. «Це дуже необхідні для жителів Харківської області роботи, тому що вода – це джерело життя. Ми витратили ці кошти на реконструкцію башт Рожновського по вул. Чайковського та вул. Піщаній в сел. Безлюдівка Харківського району, будівництво нових свердловин в м. Люботин, м. Барвінкове, смт. Великий Бурлук, с. Комишуваха Барвінківського району, реконструкцію системи водозабезпечення та водоочищення з установкою блочної хімічної очистки на водозаборі ЦРЛ в м. Барвінкове. Також були реконструйовані очисні споруди в Зачепилівці, Барвінковому, Змієві, і каналізаційні мережі в Чугуєві, Балаклії, с. Губарівка Богодухівського району. Були проведені роботи з розчищення русла р. Немишля в м. Харкові», – зазначив перший заступник губернатора.

За його словами, реконструкція всіх наведених об'єктів була давно запланована, і в 2011 році ці роботи були виконані. У планах на майбутнє – будівництво очисних споруд в селах Нагорне і Кочетовка Зачепилівського району, проектно-кошторисна документація на які вже розроблена.

Валентин Дулуб заявив, що Законами України на загальнодержавному рівні були внесені зміни до програми «Питна вода України», і в даний час в Харківській області розробляються пропозиції щодо коригування регіональної програми «Питна вода». «Думаю, що в 1-му кварталі 2012 року буде затверджена нова програма "Питна вода Харківської області"», – підкреслив перший заступник голови ХОДА. 

Теги