Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

У Харкові відбулося засідання робочої групи з регіонального розвитку

У Харкові відбулося засідання робочої групи з регіонального розвитку

Сьогодні у Харкові відбулося засідання Робочої групи з регіонального розвитку в рамках діяльності Ради вітчизняних та іноземних інвесторів при Харківській обласній державній адміністрації під головуванням начальника ГУ зовнішньоекономічних зв’язків та міжнародних відносин ХОДА Анатолія Педешка. В засіданні також взяли участь керівники галузевих управлінь ХОДА, керівники фінансових установ, підприємств та організацій Харківської області.

Під час засідання було розглянуто 34 інвестиційні пропозиції, проект плану заходів на 2012 рік з реалізації положень Меморандуму про співпрацю між Харківською обласною державною адміністрацією, Харківською обласною радою та Державним агентством з інвестицій та управління національними проектами України, а також проект Меморандуму про економічне та соціальне партнерство між Харківською обласною державною адміністрацією та Харківською торгово-промисловою палатою.

Як зазначив у ході засідання Анатолій Педешко, наразі в рамках діяльності робочої групи особлива увага приділяється організації кластерної системи роботи економіки, а також підготовці інвестиційних пропозицій.

«У нас на даний момент підготовлено 9 економічних кластерів за 9 пріоритетними напрямками розвитку Харківської області. В рамках цих кластерів на сьогоднішній день ми маємо 34 інвестиційних пропозиції від ряду управлінь обласної адміністрації. Головне управління зовнішньоекономічної діяльності та міжнародних відносин підготувало для губернатора 100 відомих у світі фірм із перспективою їх подальшого залучення для роботи в регіоні та відкриття філій. Також провадиться навчальна робота. Зокрема, директор КП «Рогань» Олександр Дудка провів 6 семінарів з наданням теоретичної та практичної допомоги по застосуванню кластерів і залученню інвестицій», - зазначив Анатолій Педешко.