Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Під час святкування Водохрещі цього року на лід краще не виходити

Під час святкування Водохрещі цього року на лід краще не виходити

З такою рекомендацією до мешканців та гостей Харківської області звертається Головне управління з питань надзвичайних ситуацій Харківської обласної державної адміністрації. За повідомленням фахівців, внаслідок аномально теплої погоди, яка трималася на протязі останніх двох місяців, лід на водоймах області не набрав достатньої міцності, а частково взагалі відсутній. Тому традиційне занурення у воду 19 січня, під час святкування одного із двадцяти найбільших свят – Хрещення Господнього, слід здійснювати тільки у спеціально підготовлених місцях.

Також рятувальники нагадують:
- якщо Ви вирішили зануритися у воду - порадьтеся спочатку із лікарем;
- утримайтеся від купання, якщо у Вас хворе серце;
- не заходьте у воду в стані алкогольного сп'яніння. Алкоголь блокує нормальну діяльність головного мозку;
- у жодному разі не намагайтеся зігрітися після занурення алкогольними напоями.

Особливу увагу слід звернути на те, як правильно зігрітися після тривалого перебуванні на холоді. У жодному разі не можна раптово занурювати ноги в гарячу воду чи відігрівати їх на гарячій батареї. Швидке нагрівання може призвести до виникнення тромбозу судин та ускладнити перебіг захворювання. Зігрівати потерпілого потрібно поступово. Можна зробити легкий масаж кінцівок.

Якщо чутливість і колір шкіри відновились, то в подальшому лікуванні немає потреби, в іншому випадку - негайно зверніться до лікаря.