Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Харківська національна академія міського господарства - єдина в Україні, яка готує фахівців такого профілю

Харківська національна академія міського господарства - єдина в Україні, яка готує фахівців такого профілю

З понад 300 тисяч харківських студентів майже 16 тисяч навчаються в Харківській національній академії міського господарства, єдиній в Україні, де готують фахівців такого профілю з 33 спеціальностей. Про унікальну наукову і матеріальну базу вузу майбутнім абітурієнтам розповів ректор академії Володимир Бабаєв: «У нас викладають 70 професорів, докторів наук, 400 доцентів, кандидатів наук, 12 академіків різних галузевих академій і НАН України. Працюють відомі наукові школи: Стольберга, Молодченка, Шмуклера, Шутенка, три спеціалізовані вчені ради. 

Наш професорсько-викладацький склад включає в себе також нинішніх керівників багатьох організацій, що працюють в системі мегаполісу. Це керівники ФЕДу, ХАЗу, Електроважмашу, Харківобленерго, Харківміськгазу, Харківського метрополітену  та ін.

Ви побачите лабораторії, які дозволяють не тільки вчити молодих людей, але і займатися наукою, створювати нормативні документи у багатьох галузях.

Бібліотека академії має не лише 1 млн.томів книг, включаючи книги, подаровані академіком архітектури О. М. Бекетовим, а й сучасний комп'ютерний зал з безкоштовним виходом в Інтернет. Наша спортивна база одночасно може прийняти 1500 осіб. У 2011 році наші студенти 14 разів ставали чемпіонами світу і Європи.

В академії не існує питань з поселенням студентів з інших міст - у гуртожитках можуть жити, вчитися і відпочивати більше 2,5 тисяч студентів. Я не агітую прийти до нас. Вам самим обирати, де вчитися, яку професію отримувати, але знайте, що наші фахівці завжди будуть затребувані.

Я впевений - побачивши все на власні очі, частина з вас обов'язково стане нашими студентами. Я бажаю вам зробити правильний вибір. І якщо ви оберете нашу академію - ви не помилитеся».