Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Рішення про зміну цільового призначення 55 га земель на території Пісочинської селищної ради Кабінетом Міністрів України не приймалося. Костянтин Прокоп’єв

Рішення про зміну цільового призначення 55 га земель на території Пісочинської селищної ради Кабінетом Міністрів України не приймалося. Костянтин Прокоп’єв

Як повідомив начальник Головного юридичного управління Харківської облдержадміністрації Костянтин Прокоп’єв, у червні 2009 року одне з харківських товариств з обмеженою відповідальністю отримало державні акти про право власності на земельні ділянки загальною площею приблизно 55 га на території Пісочинської селищної ради Харківського району Харківської області для будівництва та подальшої експлуатації індустріально-логістичного парку.

«У державних актах підставою підготовки і видачі було вказано розпорядження голови обласної державної адміністрації Авакова Арсена Борисовича, яке на той момент вже втратило чинність, і не могло бути підставою для оформлення та видачі державних актів.

Ці державні акти були видані із грубим порушенням земельного законодавства України, без зміни у встановленому законом порядку цільового призначення земель сільськогосподарського призначення на землі промисловості, транспорту і зв'язку.

Відповідно до постанови Кабміну України від 11 квітня 2002 року №502, якщо зміна цільового призначення стосується земель понад 10 га або особливо цінних земель, то така зміна проводиться за рішенням Кабінету Міністрів України.

Під час підготовки та видачі зазначених державних актів обласна державна адміністрація не направляла подання до Кабінету Міністрів, і рішення про зміну цільового призначення цих земельних ділянок Кабінетом Міністрів України не приймалося.

Державні акти від імені голови Харківської обласної державної адміністрації підписав особисто колишній голова ХОДА Аваков, від імені начальника Головного управління Держкомзему в Харківській області – Алексієнко», – зазначив у своєму коментарі начальник Головного управління.

Довідка.
За результатами перевірки, проведеної прокуратурою Харківської області за письмовим зверненням обласної державної адміністрації, порушено кримінальну справу за статтею 364 частина 2 (зловживання службовим становищем) та 366 частина 2 КК України (службове підроблення) відносно посадових осіб Харківської облдержадміністрації та Головного управління Держкомзему України в Харківській області.
Загальний збиток від незаконної передачі у власній цих земельних ділянок становить понад 5.5 млн.грн.
Досудове слідство у справі ведеться прокуратурою Харківської області.