Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Харківщина розвиває транскордонне та міжрегіональне співробітництво

Харківщина розвиває транскордонне та міжрегіональне співробітництво

В сфері зовнішньоекономічної діяльності Харківщини постійно проводиться робота щодо розширення ринку збуту вітчизняної продукції шляхом підписання програм про торгово-економічне співробітництво між Харківською областю та регіонами-партнерами.

Зокрема, 2011 року було підписано Угоду між Харківською обласною державною адміністрацією та Урядом Тюменської області про співробітництво у торговельно-економічній, науково-технічній, гуманітарній та соціальній сферах, а також Протокол про наміри щодо встановлення партнерських зв’язків між ХОДА та Урядом Ханти-Мансійського автономного округу – Югри Російської Федерації. Крім того, було затверджено Програму торговельно-економічного, науково-технічного і культурного співробітництва на 2011-2012 роки в рамках Угоди між Харківською обласною державною адміністрацією і адміністрацією Курської області Російської Федерації.

Також 2011 року було ухвалено Програму розвитку експортного потенціалу Харківської області та підвищення конкурентоспроможності продукції на зовнішніх ринках до 2016 року, і Програму розвитку транскордонного співробітництва Харківської області на 2011-2016 роки. 

Теги