Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Харківський регіональний перинатальний центр буде одним з перших, створених в Україні

Харківський регіональний перинатальний центр буде одним з перших, створених в Україні

Досягнення у сфері охорони здоров’я Харківського регіону за рішенням центральних органів влади дозволили визначити Харківську область як пілотну для впровадження напрацювань низки проектів Європейського Союзу, а також реалізації Національного проекту «Нове життя - нова якість охорони материнства та дитинства» під патронатом Президента України. Харківська область включена в перші 8 областей України, де будуть створені сучасні перинатальні центри. Про це йдеться у звіті про діяльність Харківського регіонального Комітету з економічних реформ у 2011 році.

Враховуючи важливість своєчасного виконання даного Національного проекту та рекомендації спеціалістів Міністерства охорони здоров’я України і міжнародних експертів, керівництвом Харківської обласної державної адміністрації ухвалено рішення щодо створення регіонального перинатального центру у складі Обласної клінічної лікарні – Центру екстреної медичної допомоги та медицини катастроф.

У структурі регіонального перинатального центру функціонуватимуть: жіноча консультація з ліжками денного перебування; акушерський блок на 90 ліжок; гінекологічний блок на 30 ліжок; неонатологічний та педіатричний блок на 60 ліжок та виїзна акушерсько–гінекологічна бригада для надання екстреної та невідкладної медичної допомоги вагітним, роділлям та породіллям.

Створення Харківського регіонального перинатального центру дасть змогу наблизити доступність високоспеціалізованої медичної допомоги вагітним, роділлям та породіллям, особливо з невиношуванням вагітності, передчасними пологами, важкою акушерською та екстрагенітальною патологією та їх недоношеним і хворим дітям, а також сім’ям, які мали репродуктивні втрати.

Теги