Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

В Харкові відбувається традиційний фестиваль предметного дизайну ванних кімнат "Водопарад"

В Харкові відбувається традиційний фестиваль предметного дизайну ванних кімнат "Водопарад"

Як повідомляє управління культури і туризму Харківської облдержадміністрації, з 5 по 30 січня в Харкові проводиться фестиваль "Водопарад" – перший у своєму роді в країнах Східної Європи фестиваль предметного дизайну на тему ванної кімнати. Цього року темою свята дизайну стало «Відкриття», на фестивалі представлені роботи близько 50 дизайнерів і архітекторів. Проект народився в 2001 році. Його створили ентузіасти – харківські дизайнери та архітектори. Вже дванадцять років поспіль в січні він збирає цвіт українського дизайну і провідних виробників обладнання для ванних кімнат, приймаючи гостей як з ближнього зарубіжжя, так і різних куточків світу. Мета проекту – просування вітчизняного дизайну в усьому світі.

За 12 років фестиваль отримав визнання найбільших в світі дизайну європейських форумів, його об'єкти експонувалися на міланському Salone Internationale del Mobile, в музеях дизайну RedDot (Ессен) і Aquademia (Шільтах), на виставке ISH (Франкфурт). Підтвердженням високого рівня водопарадовскіх робіт стали нагороди, серед яких найяскравіша – приз одного з престижних дизайн-конкурсів у світі – Industrie Forum Design Award (Ганновер, 2006).

Фестиваль триватиме з 5 по 30 січня 2012 р. за адресою вул. Артема, 15. Куратор фестивалю - член-кореспондент Академії мистецтв Володимир Бондаренко.