Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Система охорони здоров'я потребує постійної пильної уваги і стабільного фінансування. Михайло Добкін

Система охорони здоров'я потребує постійної пильної уваги і стабільного фінансування. Михайло Добкін

Система охорони здоров'я потребує постійної пильної уваги і стабільного фінансування, зазначив сьогодні голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін. «Починаючи з 2010 року, система фінансування стабільна, і з року в рік з обласного та державного бюджету виділяється більше коштів, ніж у попередні роки. На наступний рік закладено достатньо коштів для того, щоб ми могли оснастити машинами швидкої медичної допомоги всі наші райони. Якщо сьогодні ми можемо говорити про те, що м. Харків 3 роки тому впоралося з цією проблемою, то про районах області та містах обласного значення ми цього сказати не можемо, тому необхідно буде укомплектувати новою технікою систему швидкої медичної допомоги в цілому по регіону», – заявив він.

Також губернатор нагадав, що в 2011 році розпочато оснащення медичним обладнанням міжрайонних лікарень Харківської області.

«Якщо не буде в міжрайонних лікарнях там, за 200 км від Харкова, необхідного діагностичного обладнання, то говорити про повноцінний процес лікування людей неможливо. Тому і Харків, і Харківська область, не зважаючи на відстань від обласного центру, сьогодні оснащується сучасними узі-апаратами, мамографами, рентген-кабінетами, робляться ремонти», – підкреслив Михайло Добкін.

На його думку, в 2012 році в Харківській області будуть серйозно змінені умови роботи для фахівців і умови перебування для пацієнтів у лікарнях і поліклініках.

Теги