Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Харківська область готова протистояти поширенню туберкульозу

Харківська область готова протистояти поширенню туберкульозу

«Сьогодні наша область практично повністю укомплектована всім необхідним для того, щоб поставити серйозний заслін на шляху поширення туберкульозу», – заявив голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін сьогодні в ході передачі сертифікатів і ключів на пересувні флюорографи «КРАС» лікарям медичних установ області. За його словами, коли на Харківщині почалася реформа системи охорони здоров'я, перші кроки були зроблені щодо удосконалення системи протидії туберкульозу.

«Вся система протитуберкульозного обслуговування населення переведена на обласний рівень управління та фінансування, оптимізована кількість ліжок і зроблені капітальні ремонти в тих медичних установах, які працюють у цьому напрямку. Крім цього, ми оснастили медичною технікою і всім іншим необхідним лікарям всю протитуберкульозну систему. Це дозволило за неповні два роки на 25% скоротити захворюваність на туберкульоз, на 19% скоротилася смертність від туберкульозу і майже в 2 рази скоротилася захворюваність дітей і підлітків», – зазначив Михайло Добкін.

Губернатор підкреслив, що наступний етап – це більше охоплення населення за визначенням ранній стадії захворюваності на туберкульоз.