Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Заклади охорони здоров’я Харківської області одержали пересувні флюорографічні установки «КРАС»

Заклади охорони здоров’я Харківської області одержали пересувні флюорографічні установки «КРАС»

Сьогодні голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін та голова Харківської обласної ради Сергій Чернов урочисто вручили сертифікати та передали ключі від кабінетів флюорографічних рухомих «КРАС» закладам охорони здоров’я Харківської області. В церемонії також взяли участь заступник голови ХОДА Ігор Шурма, головний лікар КЗОЗ «Обласна клінічна лікарня – Центр екстреної медичної допомоги та медицини катастроф» Богдан Федак, представники профспілки медичних працівників, ОблСЕС та ХОО Товариства Червоного Хреста, керівники медичних закладів області.

Пересувні флюорографічні установки вітчизняного виробництва заводу «КРАС» (м. Київ) одержали Балаклійська, Богодухівська, Валківська, Вовчанська, Красноградська, Лозівська, Мерефянська центральні районні лікарні, Куп’янська центральна міська лікарня та Обласний протитуберкульозний диспансер №1.

З метою суттєвого наближення сучасного флюорографічного обстеження до мешканців сільської місцевості облдержадміністрацією у 2011 році забезпечено оснащення більшості із створених міжрайонних центрів сучасними цифровими пересувними флюорографічними установками, які дозволять забезпечити обстеження населення із найвіддаленіших сіл. У 2011 році закуплено 9 таких установок, з яких 8 спрямовується до міжрайонних центрів, а 1 залишається в Обласному протитуберкульозному диспансері № 1 – базовому закладі фтизіатричної допомоги в області. Крім того, в двох районах – Дергачівському та Чугуївському, нові пересувні флюорографічні установки придбані в попередні роки. 

Довідка.
На даний час в області в сільських районах області розташовано 1607 населених пунктів, в яких мешкає майже 560 тис. осіб.
За участю первинної ланки профілактичними флюорографічними оглядами у 2010 році в основному із використанням стаціонарних флюорографів було охоплено 67,2% дорослого населення області та виявлено 60% хворих на туберкульоз. Станом на 25 грудня 2011 року понад 1,5 млн. осіб з числа дорослих жителів області (або 58%) оглянуто рентгено-флюорографічно з метою своєчасного виявлення туберкульозу легенів. Цей показник в цілому відповідає середньому по Україні.