Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

У Піски-Радьківському будинку-інтернаті силами мешканців збудовано і відкрито православну капличку

У Піски-Радьківському будинку-інтернаті силами мешканців збудовано і відкрито православну капличку

У Піски-Радьківському будинку-інтернаті, що розташований у Борівському районі, збудовано, освячено і відкрито православну капличку. Про це повідомив заступник голови Харківської облдержадміністрації Ігор Шурма. За його словами, мешканці інтернату збудували капличку власними силами за рахунок благодійних коштів. В даний час у цій соціально-медичній установі мешкає 140 чоловіків, які визнані інвалідами. Облдержадміністрацією ведеться робота з поліпшення матеріально-технічного стану установи та умов утримання підопічних. На цей час Піски-Радьківський психоневрологічний інтернат отримав благодійну допомогу на загальну суму 80,7 тис. грн., частина з яких витрачена на будівництво каплички та благоустрій прилеглої до неї території.

Будівництво та відновлення території тривало 3 місяці. Каплицю освятив настоятель Піско-Радьківського Свято-Вознесенського храму отець Олексій. Православна капличка отримала ім’я Архангела Михаїла.

Довідка.
У системі соціального захисту населення Харківської області працює 18 будинків-інтернатів, де на державному утриманні знаходиться 3,1 тисяч громадян похилого віку, інвалідів і дітей-інвалідів, які потребують стороннього догляду, побутового та медичного обслуговування.
Піски-Радьківський психоневрологічний будинок-інтернат у Борівському районі – це соціально-медична установа, де на цей час мешкає 140 чоловіків, які визнані інвалідами.
На території інтернату розташовано 5 житлових корпусів, будівля адміністрації, медичний корпус, їдальня з харчоблоком, господарські будівлі і є місці для занять лікувальною фізкультурою.

Теги