Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Приміщення органів влади, Пенсійного фонду і Центру зайнятості повністю доступні для людей з особливими фізичними потребами

Приміщення органів влади, Пенсійного фонду і Центру зайнятості повністю доступні для людей з особливими фізичними потребами

Відбулось підсумкове засідання обласного комітету з забезпечення доступності інвалідів та інших маломобільних груп населення до соціальної та інженерно-транспортної інфраструктури. Як повідомив заступник голови Харківської облдержадміністрації Ігор Шурма, завдання, яке було поставлене на 2011 рік, виконано повністю. Сьогодні приміщення органів влади, місцевого самоврядування, управлінь праці та соцзахисту, Пенсійного фонду і Центру зайнятості повністю доступні для людей з особливими фізичними потребами. За його словами, обладнання засобами безперешкодного доступу поодиноких будівель закладів охорони здоров’я на території м. Харкова буде завершено до 1 березня 2011 року.

На даний час на загальних міських маршрутах Харкова вже працюють 90 автобусів та 52 тролейбуси великої місткості із низьким рівнем підлоги, які пристосовані для перевезення людей із обмеженими фізичними можливостями. Також 26 пристосованих автобуси працюють на приміських маршрутах. В місті Харкові надається транспортна послуга «Інватаксі», якою у 2011 році скористалось 3143 людей у інвалідних візках.

Ігор Шурма повідомив, що на засіданні комітету було ухвалено рішення у 2012 році провести роботу із забезпечення доступності будівель всіх вищих навчальних закладів III-IV рівню акредитації.

Теги