Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

В державному бюджеті на 2012 рік закладено понад 70 млн. грн. на заміну та постачання медичного обладнання для Харківської області

В державному бюджеті на 2012 рік закладено понад 70 млн. грн. на заміну та постачання медичного обладнання для Харківської області

Про це повідомив голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін у прямій телефонній лінії газети «Слобідський край». «Оснащення новою медичною технікою повинно бути буденною умовою. За 2010–2011 роки ми постачили медичного обладнання в область і частково в Харків більше, ніж, мабуть, за попередні десять років. Ми й на 2012 рік маємо дуже серйозне фінансування – у бюджеті країни на наступний рік уже закладено понад 70 млн. грн. на заміну та постачання медичного обладнання для Харківської області, – зазначив він. – На сьогодні ми зробили значний прорив у системі охорони здоров’я, і це можна однозначно записати до головних досягнень 2011 року. Нам є про що звітувати».

Губернатор нагадав, що на сьогоднішній день на Харківщині впроваджено ряд останніх новацій в медичному світі, зокрема фельдшерсько-акушерські пункти районів області оснащено апаратами системи «Телекард».

«За допомогою спеціальної системи знімаємо кардіограму мобільним телефоном і передаємо сигнал до Харківської обласної клінічної лікарні. Тобто, будь-який фельдшер, який навіть просто не вміє робити кардіограму, за допомогою спеціального обладнання й мобільного телефона, котрий йому видано, може впродовж декількох хвилин передати кардіограму лікарям обласної лікарні. Досвідченіші спеціалісти розшифровують її і дають рекомендації: можна обмежитися медикаментозним лікуванням чи потрібно терміново викликати спеціалістів із лікарні», – повідомив Михайло Добкін.  

Теги