Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Підприємства, де працюють люди з інвалідизацією, забезпечили інвалідів Харківської області технічними засобами реабілітації

Підприємства, де працюють люди з інвалідизацією, забезпечили інвалідів Харківської області технічними засобами реабілітації

В Харківській області понад 150 тисяч інвалідів, потреба яких в технічних та інших засобах реабілітації складає 14,4 тисяч одиниць. Як повідомив заступник голови Харківської облдержадміністрації Ігор Шурма, на 2011 рік в області була передбачена видача лише 4,2 тис. од. таких засобів, що складає 29,4% від потреби. Враховуючи низький відсоток забезпечення інвалідів технічними та іншими засобами реабілітації, з ініціативи облдержадміністрації у Харківській області було прийнято рішення провести роботу із залучення позабюджетних коштів.

За словами Ігоря Шурми, першими, хто відгукнувся, були підприємства, на яких працюють люди з інвалідизацією, а серед засновників є громадські організації інвалідів. Благодійну допомогу надали 10 підприємств: «Основа-Промінвест», «Ніка» ТІ «Шанс», «Фрунзе-Сетка», «Росвил» ТІ «Шанс», «Орембудсервіс», УВП «Конвектор», Інвапром «Інвал-спорт», Інафган «Ветафган», ТОВ «Компанія Сміт», Регіон-Банк. Зібрані з їх допомогою 52 тис. грн. дозволили на 100% вирішити проблему забезпечення людей з інвалідізацією ходунками.

На Харківському казенному експериментальному протезно-ортопедичному підприємстві за рахунок благодійних коштів було виготовлено 114 ходунків для полегшення щоденного пересування, які вже роздані в Харківській області, в тому числі – в м. Харків.

«Враховуючи позитивний резонанс з боку людей, що отримують ходунки, прийнято рішення продовжити цю роботу і до 1 березня 100% забезпечити потребу інвалідів Харківської області в ходунках із колесами», – зазначив Ігор Шурма.

За його словами, за рахунок благодійних коштів планується виготовити 133 ходунків на колесах для забезпечення інвалідів, що мешкають в районах області.

Теги