Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Відкрито Центр ґендерної освіти в Харківському національному університеті внутрішніх справ

Відкрито Центр ґендерної освіти в Харківському національному університеті внутрішніх справ

За сприяння Головного управління у справах сім’ї, молоді та спорту Харківської облдержадміністрації в Харківському національному університеті внутрішніх справ відбулось урочисте відкриття Центру ґендерної освіти. У заході взяли участь ректор університету, доктор юридичних наук, професор, Народний депутат України Олександр Бандурка, керівниця Міжнародного правозахисного жіночого центру Ла Страда-Україна Катерина Левченко, члени Вченої ради ХНУВС, викладачі, студенти та курсанти ХНУВС, співробітниці Центрів ґендерної освіти вищих навчальних закладів м. Харкова, журналісти.

Як зазначив у вітальному слові Олександр Бандурка, Центр ґендерної освіти має на меті здійснення широкої просвітницької, виховної та науково-дослідницької роботи у сфері забезпечення рівних можливостей та прав жінок і чоловіків, запобігання насильству в сім’ї.
Катерина Левченко передала для бібліотеки Центру примірники літератури з вищезазначеної тематики. Під час заходу було презентовано частину експозицій Музею історії жіноцтва, історії жіночого та ґендерного руху, що буде експонуватися в Центрі до середини січня 2012 р.