Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

З назв 14 інтернатів Харківської області вилучена інформація, яка дискримінує їх вихованців за соціальним походженням і станом здоров'я

З назв 14 інтернатів Харківської області вилучена інформація, яка дискримінує їх вихованців за соціальним походженням і станом здоров'я

На X сесії Харківської обласної ради VI скликання було ухвалено рішення щодо зміни назв 6 шкіл-інтернатів санаторного типу, 6 спеціальних шкіл-інтернатів, 1 школи-інтернату для дітей-сиріт і дітей, позбавлених батьківського піклування, і 1 дитячого будинку. За словами заступника голови Харківської облдержадміністрації Ігоря Шурми, з назв закладів буде вилучено інформацію, що дискредитує їх вихованців. «За безвинним голосуванням щодо зміни назв інтернатів стоять набагато важливіші речі. По завершенні навчання в інтернаті кожна дитина приходить на працевлаштування з атестатом, в якому повністю прописані дискримінаційні для дітей назви установ, що вказують на їхне соціальне становище та стан здоров’я в цілому. З ініціативи служби у справах дітей за активної роботи з Головним управлінням освіти і науки ХОДА був напрацьований проект постанови, який в майбутньому зробить неприпустимим і неможливим дискримінацію дітей за соціальним походженням і станом здоров’я. Мова іде лише про внесення змін у печатки, штампи, вивіски і абсолютно не відображається в організаційно-правовій формі – тип закладу не змінюється», – підкреслив він.

Заступник губернатора також повідомив, що внесення даних змін ні в якому разі не позначиться на оплаті праці всіх тих людей, які працюють у цих закладах.

На даний момент процедура зміни назв розпочата. 26 грудня Харківська облдержадміністрація отримала лист від Міністерства освіти щодо погодження нових назв.