Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Притрасовим лікарням необхідно надати особливий статус

Притрасовим лікарням необхідно надати особливий статус

Лікарні, які знаходяться біля магістралей і та залізничних колій, потребують особливого підходу у фінансуванні. Сьогодні вкрай необхідно розглянути питання надання їм відповідного статусу. Про це повідомив ефірі програми обласного радіо «Ранковий ексклюзив» заступник голови Харківської облдержадміністрації Ігор Шурма. Він підкреслив, що на прикладі лікарні у Валках, яка обслуговує не тільки жителів району, але потерпілих від дорожньо-транспортних пригод на трасі Київ-Харків, вдалося з’ясувати, що більше 23% фінансового ресурсу іде на надання допомоги тим людям, які потрапляють в ДТП.

«Таким чином складається парадокс: коли виділяються кошти на будь-яку місцевість, якою проходять транспортні магістралі, ніхто не враховує витрат на надання допомоги людям, які не проживають на цій території. Ці кошти не передбачені. І виходить, що замість того, щоб надавати повноцінну допомогу жителям свого району, п’яту або четверту частину всього фінансового ресурсу доводиться віддавати на потерпілих. Звичайно, їм ніхто не відмовляє – їх право отримати допомогу гарантовано Конституцією, але що робити місцевим жителям?» – зазначив Ігор Шурма.

За його словами, таким лікарням необхідний інший статус та окремий підхід у фінансуванні. Заступник губернатора підкреслив, що Харківщина винесла це питання на розгляд Президента України, Кабінету міністрів і МОЗ, і хоча воно може не мати відображення у бюджеті на 2012 рік, але Ігор Шурма переконаний, що з рештою таке рішення буде ухвалено.

Теги