Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

З Нового року назви інтернатів Харківської області не будуть дискредитувати права дітей

З Нового року назви інтернатів Харківської області не будуть дискредитувати права дітей

Як повідомив заступник голови Харківської облдержадміністрації Ігор Шурма, сьогодні в Харківській області працює 27 шкіл-інтернатів для дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківської опіки, та дітей з відставанням у розвитку. У таких закладах навчаються понад 650 дітей. По завершенні освіти випускники отримують відповідні атестати, де наведена назва навчального закладу, яка вказує на їхній соціальний статус. Заступник губернатора підкреслив, що це створює для вихованців інтернатів завідомо нерівні стартові умови при працевлаштуванні або продовженні навчання.

З метою недопущення дискримінації дітей за соціальним походженням та станом здоров’я, у Харківській області буде ухвалене рішення щодо унормування назв загальноосвітніх навчальних закладів для дітей соціально незахищених категорій. Ігор Шурма зазначив, що це питання буде винесене на розгляд депутатів облради на найближчій сесії.

Згідно з рішенням сесії облради із назв інтернатів буде вилучена інформація про соціальний статус вихованців. Заступник губернатора підкреслив, що зміна назви установи не призведе до змін в оплаті праці педагогічних працівників та обслуговуючого персоналу.

Теги