Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Медичний центр Лені Марн-ла-Вале буде партнером регіонального перинатального центру при обласній клінічній лікарні

Медичний центр Лені Марн-ла-Вале буде партнером регіонального перинатального центру при обласній клінічній лікарні

Харківський регіональний пеританальний центр при обласній клінічній лікарні буде співпрацювати з французьким медичним центром Лені Марн-ла-Вале та відповідним закладом литовського м. Каунас. Про це повідомив заступник голови Харківської облдержадміністрації Ігор Шурма. За його словами, до 31 грудня в регіональному перинатальному центрі буде завершено ремонтні роботи та встановлено обладнання, і після офіційного відкриття фахівці центру, які отримали відповідну підготовку, будуть співпрацювати з французькими колегами.

Заступник голови області повідомив, що французька сторона щойно надала підтвердження на співпрацю із харківськими медиками – на ім’я голови Харківської облдержадміністрації Михайла Добкіна надійшов відповідний лист від директора об’єднаних медичних центрів міст Мо, Лані Марн-ла-Вале та Кульмьє пані Мартін Лядусет та президента Наглядової Ради медичного центру і мера Лані-сюр-Марн пана Патріса Пані. У листі йдеться про готовність надати підтримку перинатальному центру при обласній клінічній лікарні, забезпечити прийом фахівців та налагодити регулярні професійні обміни.

Як повідомив губернатор, велику допомогу в налагодженні взаємин з французькими медиками надала президент українсько-французької асоціації «Весна» Уляна Чайковська.

«Така співпраця дасть медикам можливість постійно удосконалювати свій професійний рівень, а сучасні комунікативні засоби спілкування дадуть змогу консультуватись з колегами у режимі реального часу», – зазначив Ігор Шурма.

Він також повідомив, що тривають переговори щодо укладення аналогічного договору на співпрацю з Каунаським перинатальним центром.