Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Висока ціна на газ позначиться на фінансуванні регіональних програм

Висока ціна на газ позначиться на фінансуванні регіональних програм

Закладена в державному бюджеті висока ціна на газ позначиться на реалізації місцевих програм. На це звернув увагу голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін в ефірі програми обласного радіо «Зворотний зв'язок». За його словами, основою будь-якого бюджету є забезпечення заробітної плати та оплата енергоносіїв. Таким чином, ціна 416 доларів за 1 тис. куб. м газу буде відривати від обласного бюджету колосальні кошти, які можна було б спрямувати на регіональні програми, такі, як «Здоров'я Слобожанщини», гуманітарна програма або програма реформування ЖКГ.

Михайло Добкін заявив, що якщо наступного року зміняться показники, і розрахунок вартості енергоносіїв буде провадитися виходячи з суми, меншої, ніж 416 доларів за 1 тис. куб. м, то всі ці гроші будуть спрямовані на розвиток регіону.

«Сьогодні вся країна є заручником одного єдиного підпису, який була поставлений під газовими угодами. Це рішення було прийнято абсолютно не в інтересах України, і за нього сьогодні розплачується вся країна, всі без винятку територіальні громади. І ті, хто підтримують нині діючу владу, і ті, хто перебуває в опозиції – всі сьогодні платять за необдумане рішення однієї людини», – підкреслив губернатор.