Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

У січні буде підписано договір про співпрацю між Харківською і Сумською областями

У січні буде підписано договір про співпрацю між Харківською і Сумською областями

Практично готовий і в січні буде підписаний угоду про співпрацю між Харківщиною і Сумською областю. Про це повідомив в ефірі програми обласного радіо «Зворотний зв'язок» голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін. Він підкреслив, що у Харківської області налагоджено міжрегіональне співробітництво з АР Крим, Львівською, Запорізькою та Луганською областями, і на договорі з Сумщиною планується поставити крапку для того, щоб максимально реалізувати ті домовленості, які вже досягнуті між регіонами.  

Михайло Добкін зазначив, що тісна співпраця з іншими регіонами України дає свої результати: наприклад, завдяки роботі з Кримом вдалося стабілізувати ціни на ряд продуктів харчування.

«Коли була проблема зростання цін на фрукти та овочі, ми за допомогою наших кримських колег через ярмарки реалізовували продукцію фактично за цінами виробника, і тим самим змогли істотно знизити ціну на харківських ринках. За кримськими персиками шикувалися черги, тому що їх вартість була в два з половиною рази нижче, ніж на будь-якому прилеглому ринку. У той же самий час, ряд продукції, яка виробляється на території Харківської області, також за цінами виробника реалізується в Криму. Це практичний приклад того, що нам дають міжрегіональні угоди», – заявив губернатор.