Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Інноваційними проектами Харківської області зацікавились гіганти світової економіки

Інноваційними проектами Харківської області зацікавились гіганти світової економіки

На всіх презентаціях південно-східного етапу роуд-шоу, що проводиться Державним агентством з інвестицій та управління національними проектами, відзначався високий рівень представництва. Про це повідомив начальник Головного управління економіки ХОДА Сергій Авершин. За його словами, на кожній з них були присутні близько 60 керівників провідних компаній та фінансових установ. Також після презентацій представниками Харківського регіону були проведені ділові зустрічі з керівниками компаній і намічені їх відповідні візити з Харківську область з конкретними інвестиційними пропозиціями.

«Зацікавленість нашими інноваційними проектами висловили такі світові гіганти як «Mitsubishi», «Hitachi», «Рosсo». Цікавилися агропроектом «Село майбутнього», інфраструктурними проектами за принципом приватно-державного партнерства, видобутком сланцевого газу та машинобудуванням. Для Китаю також дуже актуальним є питання обміну студентами. У той же час, упор презентацій Харківщини робився не на реалізацію конкретних проектів, а на надання інвесторам унікальної можливості увійти в регіон і отримати доступ до тих ресурсів та переваг, які ми пропонуємо», – підкреслив Сергій Авершин.

За його словами, Державне агентство з інвестицій та управління національними проектами відзначає позитивний ефект від роуд-шоу і в наступному році планує продовжити практику подібного представлення України в світі.

Теги