Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Харківщина презентувала свій потенціал у фінансових центрах світу

Харківщина презентувала свій потенціал у фінансових центрах світу

Завдяки проведенню роуд-шоу Харківська область отримала можливість презентувати свій потенціал у світових фінансових центрах і стала впізнаваною серед інших регіонів України. Про це розповів начальник Головного управління економіки ХОДА Сергій Авершин, підбиваючи підсумки участі Харківської області в роуд-шоу, що проводиться Державним агентством з інвестицій та управління національними проектами.

«Як і у європейському та близькосхідному етапах роуд-шоу, так в презентації інвестиційних можливостей країни та національних проектів у Південно-Східній Азії брали участь два регіони України - Харківська область і АР Крим. В рамках заключного етапу роуд-шоу ми презентували свій потенціал в чотирьох фінансових центрах - Токіо (12 грудня), Осаці (13 грудня), Сеулі (14 грудня), Шанхаї (19 грудня). Участь Харківщини стала можливою завдяки включенню двох регіональних проектів - «Технополіс «П'ятихатки» і «Український світ» (виробництво світлодіодних світильників) до складу національних. Ці ж проекти, а також агрокластер «Село майбутнього» та IT-парк «Слобожанщина», ми презентували в Південно-Східній Азії, тобто регіон був представлений реальними інноваційними розробками та чинним виробництвом», - повідомив він.

Нагадаємо, в листопаді Харківська область презентувала свій інвестиційний потенціал у Відні, Франкфурті, Мадриді і Ель-Кувейті. В ході презентацій потенційні інвестори зацікавились інноваційними проектами регіону. Також особливий інтерес у Кувейті викликали інфраструктурні проекти, пов'язані з основними традиційно розвиненими галузями економіки Харківської області. Зараз ведеться підготовка зустрічі представників Харківської області з представниками ТПП Кувейту і Кувейсткого Фонду Арабського економічного розвитку.

Теги