Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Встановлення новорічної ялинки повязано з необхідністю суворого дотримання правил пожежної безпеки

Встановлення новорічної ялинки повязано з необхідністю суворого дотримання правил пожежної безпеки

Головне управління з питань надзвичайних ситуацій ХОДА нагадує правила пожежної безпеки при проведенні новорічних свят. Найменше порушення правил пожежної безпеки при влаштуванні електрогірлянди або застосуванні джерел відкритого вогню (свічок), розпалювання "бенгальских вогнів"  у приміщенях, де встановлена ялинка, можуть призвести до пожежі.

Використовувати джерела відкритого вогню в приміщеннях, де встановлена новорічна ялинка й проводяться святкові заходи - заборонено!
Не дозволяється також включати до програми виступів номери з використанням петард, фейерверків, різноманітних вогневих ефектів .
Забороняється встановлювати ялинки в проходах, біля виходів, на шляхах евакуації людей. В разі використання електричної освітлювальної мережі без понижувального трансформатора на ялинці можуть застосовуватися тільки гірлянди з послідовним увімкненням лампочок напругою до 12 В, потужність лампочок не повинна перевищувати 25 Вт. Електропроводка до лампочок ялинкової ілюмінації повинна бути виконана гнучкими проводами з мідними жилами, під′єднання гірлянд до мережі належить виконувати тільки за допомогою штепсельних з′еднаннь.
До цього слід додати, що нерідко ялинки прикрашають легкозаймистими іграшками, зробленими з паперу, вати, целулоїду, тощо, а це значно ускладнює пожежонебезпечну ситуацію.
Батькам, вихователям, вчителям - під час проведення новорічних ранків слід бути особливо відповідальними, уважними і організованими, не застосовувати для ілюмінації ялинки свічки, “бенгальські вогні “ і не одягати дітей у костюми з легкозаймистих матеріалів (вати, паперу, марлі, тощо).
Наполегиво рекомендуемо під час проведення новорічних ранків у приміщеннях, де влаштовуються новорічні ялинки уникати великої кількості дітей. Не запалювати "бенгальські вогні" і не користуватися хлопавками, піротехнічною продукцією біля ялинки, не дозволяти дітям самостійно використовувати піротехнічні засоби. При виникненні пожежі негайно викликати пожежну охорону за телефоном 101 або 112.