Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

На Харківщині ведеться робота з інвентаризації всіх очисних споруд регіону

На Харківщині ведеться робота з інвентаризації всіх очисних споруд регіону

Сьогодні в ході селекторної наради в Харкові перший заступник голови ХОДА Валентин Дулуб звернув увагу учасників наради на необхідність активної роботи з інвентаризації всіх очисних споруд регіону. «Необхідно провести інвентаризацію всіх очисних споруд у Харківській області. У результаті цієї роботи у нас має з'явитися документ, який нам покаже, скільки у нас є очисних споруд, скільки підприємств працює в безпосередній близькості до водоймищ і яким чином вони очищають свої стоки, перш ніж їх скинути у воду. Все це потрібно для створення програми з реконструкції і будівництва очисних споруд на рівні держави», - підкреслив перший заступник керівника області.

За його словами, на даний момент рівень скидання неочищених стоків у річки області дуже високий, а значна частина працюючих очисних споруд потребує реконструкції. Для вирішення цих проблем необхідний ретельний контроль питання, який стане максимально ефективним після проведення інвентаризації, а також увага з боку держави.

«Потрібен цей документ, щоб після його розгляду на сесії обласної ради ми його відправили до Києва. Зараз на державному рівні особлива увага приділяється узбережжю Чорного моря в Криму, Західній Україні, але завдання провести інвентаризацію було поставлено ​​всім регіонам. Тому нам потрібно працювати, тому що ті, хто не працює, допомоги від держави не отримають», - підкреслив Валентин Дулуб.