Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Бібліотеки всіх районів міста і Харківської області отримали новітнє видання роману «Тихий Дон»

Бібліотеки всіх районів міста і Харківської області отримали новітнє видання роману «Тихий Дон»

Cьогодні в актовій залі Харківського національного університету ім. Каразіна під патронатом голови ХОДА Михайла Добкіна відбулася презентація новітнього видання роману Михайла Шолохова "Тихий Дон". В заході взяли участь заступник голови ХОДА Євген Савін, голова обласної ради Сергій Чернов, генеральний консул Російської Федерації в Харкові Всеволод Филипп, голова Міжнародного Шолоховського комітету Андрій Чорномирдін, ректор Харківського національного університету ім. Каразіна Віль Бакіров. Видання присвячене 85-річчю з дня початку роботи автора над епопеєю і вийшло в серії книг «Бібліотека В. С. Чорномирдіна». Головна особливість публікації - використання авторського тексту (без редакторських правок) двох перших книг роману.

За словами Євгена Савіна, такий формат презентації книг читачам області буде використовуватися і надалі: «Книга написана в минулому столітті, в іншій державі, але сьогодні ми повинні показати її нашому новому поколінню. Щоб вони побачили, що поруч живе народ, який говорить з нами на одній мові, народ яка має дуже глибоке коріння, свої традиції і свою історію. І наше з вами завдання виховання майбутнього покоління - донести цю книгу нашим читачам».

Під час презентації директор видавництва «Московский писатель» Олександр Стручков провів невеличку вікторину. Кращі знавці біографії та творчості М.Шолохова отримали примірники книги з особистими підписами високих гостей.

Примірники роману від Міжнародного Шолоховського комітету будуть передані бібліотекам всіх районів міста і Харківської області,  бібліотекам вищих навчальних закладів Харкова.